ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΦΩΝΗ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ! (Κώστας Νούσης, Θεολόγος-Φιλόλογος), ἀναδημοσίευση ἀπὸ τὴ romfea.gr

2020-04-11 00:54

 

...........................................................................................

Μέσα, λοιπόν, στη χαρά της επικείμενης Ανάστασης και με σαφή επίγνωση της αμαρτωλότητάς μας, μπορούμε να δούμε το επιβληθέν -ε π ι τ ί μ ι ο- καθαρά πνευματικά, καθαρά παιδαγωγικά, μέσα σε πνεύμα μετανοίας για τη συγχώρηση των αμαρτιών μας και την πνευματική μας προκοπή και εν Χριστώ ενηλικίωση.

Η -α υ τ ο μ ε μ ψ ί α- είναι βασικότατη αρετή ενός χριστιανού, ο οποίος πρέπει να αισθάνεται υπεύθυνος για την αμαρτία του παγγενούς Αδάμ, όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο προσφάτως ανακηρυχθείς όσιος Σωφρόνιος ο Αγιορείτης.

Σε αυτό το αγιοπνευματικό κλίμα της βαθιάς βίωσης της αμαρτωλότητας και συνυπευθυνότητάς μας, και σκεπτόμενοι εν αγάπη και εξάπαντος εκκλησιαστικά, δεν θα πρέπει να -α υ τ ο ν ο μ η θ ο ύ μ ε- ούτε φανερά ούτε στα κρυφά.

Δηλαδή: αν ξέρω ότι "κ ά π ο υ" μπορώ να εκκλησιαστώ μαζί με λίγους, δεν θα το κάνω, αλλά θα συμπάσχω με τους πολλούς αδερφούς μου, τους τιθέμενους υπό το ίδιον επιτίμιον της ακοινωνησίας. Με άλλα και απλά λόγια: και ας μπορώ με τον οιονδήποτε τρόπο, δεν θα κοινωνήσω ούτε θα λειτουργηθώ, εφόσον δεν μπορεί και ο αδερφός μου…

YΓ:
Προσέχουμε τίς ... φλογέρες ποὺ λαλοῦν -φ ά λ τ σ α- [ἔλα...-ἐ γ ὼ- θὰ σὲ κοινωνήσω...ἀφοῦ μοῦ τὸ ζητᾶς -ἐ σ ύ...δὲν μπορῶ νὰ ἀρνηθῶ..(-τὸ -ἐ γ ώ- λιβανίζει τὸ -ἐ σ ύ- ἐδῶ...)] καὶ ἀλλάζουμε συχνότητα ἀπό... χθές !

 

—————

Πίσω